Skip to main content

Merchandising

Merchandising är en form av butikslogistik som blir ett allt vanligare behov för leverantörer inom retail. Många leverantörer väljer att hyra in denna tjänst för att slippa fundera och agera på egenhand och det är oftast där våra vägar möts första gången.

Våra huvudsakliga uppgifter startar när leverans av produkter kommit till butiken. Exempel från vår vardag är:

 • Varupåfyllnad enligt avtalad intervall
 • Uppbyggnad av exponeringar och tillfälliga kampanjer
 • Sortiemenstskiften
 • Analyser av moduler och sektioner ute i butik.

Det finns många aktörer att välja på som liknar oss. Det som gör oss unika är strävan efter att alltid bli bättre. Vi jobbar ständigt med att utmana oss själva och vi sätter stolthet i att lämna ett uppdrag färdigt på alla punkter – att göra skillnad i butik!

Om man anser att merchandising endast handlar om att plocka upp leveranser har man fel. Varupåfyllnad är en viktig del men det krävs oftast mycket mer än så. Några enkla frågor vi ställer oss själva efter service kan vara:

 • Finns det gaps i Hyllan? – isåfall varför och hur kan vi åtgärda dem?
 • Saknas det priser på produkter eller visningar? Utan priser kan produkter bli osålda.
 • Finns all kommunikation/POS som underlättar ett köp? Om kunden behöver information kring produkten som inte finns kan köp utebli.

Det är inte unikt att ha dessa frågor uppspaltade på sin hemsida – det som är unikt är att jobba mot perfektion i varje enskilt uppdrag och ha ledande instruktioner och tankesätt som arbetsbas.


Event/Demo

Att synas och höras kan ibland vara viktigare än något annat!

Genom event och demon i olika former och storlek skapar man en direktkommunikation med kund som är unik.

Vi vet att det krävs god planering och uppfinningsrikedom för att skapa det perfekta jippot. Varje kund är unik och även om många saker kan standardiseras så är vår specialitet att hitta unika lösningar för varje behov, och det är oftast det ”otraditionella” som lockar oss mest!

Det är inte speciellt svårt att bjuda på ”kaffe och kaka” – utmaningen ligger i att budskapet som ska förmedlas görs med perfektion medans vi har kundens fokus! För det krävs professionell och dedikerad personal med en social förmåga utöver det vanliga.

Vi har genom åren jobbat med massor av saker som krävt olika lösningar både materialet och fysiskt och vi vet att den historien gör oss mer kompletta som leverantör till er. Vi har till exempel en egen studio som tar fram material och rekvisita efter era behov och vi har för de mer grandiosa projekten en egen trailerflotta som kan användas som portabla mötesplatser.

Ute på fältet jobbar våra ”eventare” under namnet Hjärnbruket!


Konceptframtagning

Att kunna erbjuda kunden ett genomtänkt och utarbetat koncept kan vara avgörande för hela affären. Det är inte alltid produkten eller priset på denna som styr köpet, layout och synergier i hyllan kan vara lika avgörande!

Vi har under många år arbetat med att bygga upp koncept i olika butiker. Koncepten och layouterna är oftast framtagna utifrån en säljande idé som kunden har. Man fokuserar då ofta på produktplacering och visuella medel som ska lotsar kunden till rätt köp. Vad man missar i denna processen är det mest grundläggande – de inredningsmässiga förutsättningarna som varje butik har. Detta kan leda till problem och värsta fall stopp under en utrullning och detta kostar både tid och pengar. Exempel kan var att mått och dimensioner på hyllor och inredning som inte stämmer, storlek på skyltar som inte är korrekta.

Hos oss finns inredning från flera butikskedjor. Här tar skapar vi tillsammans idéer och formar dem utefter de fysiska förutsättningarna som resp. butik kan ha. Vi går igenom allt från topp till tå för att göra resultatet så bra som möjligt.

Förutom möjligheten att arbeta med riktigt inredning ombesörjer studion även:

 • Produktion av skyltar i olika material och storlekar.

 • Produktfotografering

 • Planogram framställning

 • Framställning av animerade filmer och bilder till mediaspelare som detta exempel:

Ombyggnad/Projekt

Tillfälliga insatser som ombyggnader, installationer eller utbildningar kan vara jobbiga att hantera med egna resurser. Ta hjälp av oss som är vana vid olika utmaningar!

Vid tillfälliga projekt kan det löna sig att använda samma team av människor. Antingen ser man en ekonomisk vinning i att man slipper ”uppfinna hjulet” flera gånger eller så ser man en vinning i att färre människor är inblandade för att resultatet ska bli identiskt på alla platser.

Vi har personal som endast har oregelbundna projekt som heltidsarbete. Dessa finns med startpunkt i Ängelholm och Stockholm och vi täcker på så sätt upp större delar av Sverige på ett bra sätt.

Vi sätter ihop flexibilitet, effektivitet och kvalitet på ett unikt sätt och syr ihop ett paket som passar era önskemål. För oss är nästan inga projekt omöjliga!

Skulle ni även vara i behov att ta fram koncept eller layout till projekten så löser vi även det åt er. Se mer under KONCEPTFRAMTAGNING.

Före ombyggnad
Under ombyggnad
Efter ombyggnad